به گزارش اخبار نفت و گاز انرژی پست به نقل از گزارش Refinitiv Oil Research، مجموع واردات نفت به آسیا در ژانویه به رکورد 29.13 میلیون بشکه در روز رسید.
جالب اینجاست که این افرایش واردات مربوط به تقاضای نفت چین نیست. واردات نفت چین در ژانویه برابر با 10.98 میلیون بشکه در روز بوده که در مقایسه با 11.37 میلیون بشکه در روز در ماه دسامبر و 11.42 میلیون بشکه در روز در ماه نوامبر کاهش هم داشته است. البته این کاهش ناچیز مربوط به تعطیلات سال نو بوده و بخشی از محموله های وارداتی مربوط به ماه ژانویه به ماه های دسامبر و نوامبر انتقال داده شده است.
بنا به گزارش آخرین اخبار نفت و گاز انرژی پست، حتی این افزایش واردات نفت مربوط به ژاپن هم نیست که واردات نفت آن در ژانویه برابر با 2.83 میلیون بشکه در روز بوده که در مقایسه با 2.96 میلیون بشکه در روز در ماه دسامبر با کاهش ناچیزی همراه بوده است.
به نظر می رسد که تقاضای نفت در چین رشد نمی کند و روندی نسبتاً پایدار دارد، اما واردات نفت در آسیا روز به روز رو به افزایش است که در این موضوع باید به هند که دومین واردکننده بزرگ نفت در منطقه است توجه داشت.
در ماه دسامبر سال 2022، واردات نفت هند حدود 4.78 میلیون بشکه در روز بود و در ماه ژانویه سال جدید میلادی رکورد خود را شکست و واردات این کشور به 5.29 میلیون بشکه در روز رسید. از طرفی دیگر، مصرف نفت در اندونزی، بزرگترین واردکننده سوخت موتور در آسیا نیز در حال رشد است. به گزارش اخبار نفت انرژی پست به نقل از Rystad Energy ، رکورد مصرف بنزین در اندونزی در سال 2022 حدود 635 هزار بشکه در روز بوده اما در سال 2023 به رکورد 670 هزار بشکه در روز خواهد رسید.
در جمع بندی این تحلیل سیاست انرژی می توان ادعا کرد که البته که چین بزرگترین واردکننده نفت در آسیا بشمار می آید اما مجموع حجم وارداتی نفت دیگر کشورهای آسیایی همچنین می تواند بر روی بازار انرژی منطقه تاثیرگذار باشد.