نفت چین

چین که بزرگترین واردکننده نفت در جهان بشمار می آید امسال شاهد سقوط تقاضای نفت به دلیل استراتژی zero-Covid بود. نشانه هایی وجود دارد که واردات نفت چین در ماه های نوامبر و دسامبر افزایش خواهد یافت و فشار افزایشی زیادی بر قیمت نفت وارد می کند. واردات نفت چین با وجود تحریم های نفتی، بحران های انرژی و رکود اقتصادی، تنها فاکتور اصلی تغییرات در بازارهای نفت در زمستان امسال نمیباشد.

به گزارش انرژی پست ، در زمستان امسال، میزان واردات نفت چین یکی از فاکتورهایی است که در بازار نفت جهانی باید مورد توجه قرار بگیرد، اما با در نظر گرفتن بحران انرژی، تحریم‌ها و رکود اقتصادی، واردات نفت چین تأثیر نسبتاً محدودی بر بازار نفتی خواهد داشت.

پس از اینکه چین در پایان ماه اکتبر، محدودیت‌ها و قرنطینه‌های مجدد کرونا را در چندین کلان شهر از جمله گوانگ‌ژو، ووهان، شینینگ و پکن اعلام کرد، انتظار می‌رود تقاضای جهانی نفت در هفته‌های آتی تحت تاثیر قرار بگیرد.

با این حال، احتمالاً واردات نفت چین در ماه های نوامبر و اوایل دسامبر قوی خواهد بود، زیرا برآورد می‌شود که تولیدکنندگان از سرتاسر جهان در اکتبر بالاترین حجم را برای چین در ده ماه گذشته بارگیری کنند.

البته باید در نظر داشت که هنوز تأثیر آخرین دور محدودیت‌های کرونایی در سراسر چین احساس نشده است. اگر پالایشگاه‌های چینی در هفته‌های آینده مصرف داخلی خود را کاهش دهند، واردات نفت ممکن است در ابتدای سال آینده کاهش یابد.

بنا به اخبار روز نفت و گاز انرژی پست ، یکی از عوامل افزایشی برای واردات نفت چین، سهمیه بزرگ صادرات سوخت است که برای پایان سال جاری و احتمالاً اوایل سال آینده به پالایشگاه ها اختصاص داده شده است؛ این سهمیه ممکن است به اوایل سال 2023 هم منتقل شود.

روند کوتاه مدت تقاضای نفت چین و ظرفیت پالایشی آن کشور، محرک های کلیدی در تغییرات قیمت نفت، نه تنها در بازار فیزیکی، بلکه در بازار سهام خواهند بود، که بارها نشان داده است که نسبت به اخبار در مورد تضعیف احتمالی تقاضای نفت چین به دلیل محدودیت های کووید حساس است.

همانطور که گفته شد برخلاف دیگر دوره ها، زمستان امسال، میزان واردات نفت چین بزرگترین ماجرا در بازار نفت نخواهد بود. بحران انرژی، تحریم‌های اتحادیه اروپا بر نفت و فرآورده های نفتی روسیه، که قرار است به ترتیب در اوایل ماه های دسامبر و فوریه اجرایی شود؛ و همچنین بادهای مخالف اقتصاد کلان با افزایش شدید نرخ بهره و تورم بالا، همگی در تعیین قیمت نفت در ماه های آینده نقش خواهند داشت.

به گزارش اخبار نفت انرژی پست به نقل از بلومبرگ، در ماه اکتبر، 9.3 میلیون بشکه نفت در روز به مقصد چین بارگیری شده است که 500 هزار بشکه در روز نسبت به ماه سپتامبر افزایش داشته و بالاترین رقم در 10 ماه اخیر است.

با توجه به اینکه نفتکش‌های زیادی که در ماه اکتبر بارگیری می‌شوند هنوز مقصد خود را اعلام نکرده‌اند، و برخی ممکن است اصلاً اعلام نکنند؛ به عنوان مثال نفتکش‌های حامل نفت خام از ایران، ونزوئلا یا روسیه، بنابراین واردات چین در ماه های نوامبر و دسامبر می‌تواند نسبتاً بالا باشد.

تأثیر محدودیت‌های کووید اخیر هنوز در تقاضای نفت و تصمیمات پالایشگاه‌ها برای خرید نفت در ماه‌های آینده احساس نشده است. با این حال، پالایشگاه‌های چینی اکنون بخش دیگر از سهمیه‌ های را دارند و می‌توانند بازده پالایشگاه‌ها را بدون توجه به تقاضای داخلی نسبتا ضعیف، افزایش دهند.

»» اخبار جدید نفت و گاز در انرژی پست را در لینک آخرین اخبار نفت و گاز بخوانید!

در ماه سپتامبر، افزایش سهمیه‌های نفتی پالایشگاه های چینی و تقاضای بالا، میزان صادرات فرآورده های نفتی چین را سالانه 36 درصد افزایش داد و به بالاترین سطح از ماه ژوئن سال گذشته رسید. اختصاص گسترده بخش جدیدی از سهمیه‌های صادرات نفت را می توان به عنوان تلاشی از سوی چین برای احیای فعالیت اقتصادی خود تلقی نمود، که در دوره اخیر محدودیت های کرونایی و بحران املاک و مستغلات آسیب دیده بود.

بعید است که واردان نفت بیشتر چین به طور مستقیم بر عرضه گازوئیل اروپا و ایالات متحده تأثیری بگذارد، اما سایر پالایشگاه ها در آسیا می توانند صادرات خود را به اروپا در ماه های آینده افزایش دهند زیرا اتحادیه اروپا به دنبال جایگزینی واردات سوخت دیزل خود از روسیه است.

واردات نفت، فعالیت پالایشگاه ها و صادرات سوخت چین مانند همیشه از نزدیک تحت نظر خواهد بود، اما تحریم اتحادیه اروپا، بحران انرژی و ترس از رکودهای در حال وقوع می تواند نقش چین را در بازار نفت در زمستان امسال تحت الشعاع قرار دهد.